Drumpatroon organiseert Cultuurnacht Afterparty   
29-08-2011
dp-cultuurnacht-backdef

Op de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 september vindt Drumpatroon plaats in Schouwburg Almere. Het vormt de officiële afterparty van de Almeerse Cultuurnacht 2011 en wordt georganiseerd door Stichting Twisted, wie zich middels het evenement richten op hiphop en straatcultuur, in samenwerking met Schouwburg Almere. Hoofdact van het gratis toegankelijke feest is de Amerikaanse DJ Tony Touch.

De Drumpatroon afterparty fungeert als platform voor verschillende vormen van straatcultuur en hiphop. Het evenement wordt gehouden in de entreehal van Schouwburg Almere en biedt ruimte aan ruim vijfhonderd feestende bezoekers. Drumpatroon houdt ook in 2011 haar naam hoog als het gaat om het presenteren van de gezelligste hiphopavonden van Flevoland. Eerder dit jaar haalde de organisatie de Amerikaanse oldschool held Masta Ace naar Almere en nu zijn zij er opnieuw in geslaagd om een artiest van formaat te strikken.

In het kader van de afterparty is er voor gekozen om de focus in de programmering te leggen op DJ’s.
Dat resulteert in een divers programma waarbij het muziekpodium zal worden gedirigeerd door de vaste Drumpatroon DJ’s; Snef, G, Stefanovici en De D. De lokale talenten wisselen hun kunsten af met één van de meest toonaangevende platendraaiers van het moment: DJ Abstract. Als vast onderdeel van Amsterdamse avonden als Bassline is Abstract een garantie voor een goede dansavond. De awardwinning Almeerse VJ Aineko zal met haar visuals de DJ’s grafisch ondersteunen door live beelden te projecteren.

Tot slot maakt de uit New York afkomstige Tony Touch het programma compleet. De producer en deejay staat al jaren te boek als één van de belangrijkste sleutelfiguren in de hiphopscene van New York. Met zijn mixtapes (50 MC’s) weet hij de grootste namen aan elkaar te koppelen voor samenwerkingen en deze lijn trekt hij door op zijn album ‘The Piece Maker’ waarop artiesten als Wu-Tang Clan, Busta Rhymes, Gangstarr en Eminem te horen zijn. Met laatstgenoemde werkt Tony Toca vaker samen: hij tourde mee als vaste DJ van Eminem en heeft een eigen programma op diens radiostation Shade 45. Tijdens de Cultuurnacht afterparty zal Tony Touch exclusief een DJ-set verzorgen. Het is zijn enige optreden in Nederland.

Naast het muziekpodium zal er een expositieruimte worden ingericht waarin verschillende beeldkunstenaars hun werk tentoonstellen. Zo is er fotografie door concertfotograaf Tim Pen, toont clipmaker Bart Media zijn mooiste videowerk en zijn schilderijen van de Almeerse beeldende vormgever Olmo te zien. Graphics worden tentoongesteld door game-vormgever Paul Duck en graffiti-artiest Demoner laat zien dat Almere beschikt over prachtige pieces. Tot slot zal de Almeerse kunstenares L’estoir een exclusieve preview geven van haar expositie ‘De Goudstikkers’, geïnspireerd op het 1 oktober te verschijnen album WOII van rapper Salah Edin. Het project is een samenwerking met fotograaf Moustapha Lamrabat en illustrator Franklin Westhoek.

Stichting Twisted en Drumpatroon vinden het belangrijk om naast vermaak ook een podium te bieden aan jonge, talentvolle artiesten op het gebied van straatcultuur. Secundaire doelstelling is jongeren inspireren om zelf initiatieven te nemen en een eigen invulling te geven aan hun wensen op cultureel gebied.

Zaterdag 10 september organiseren Stichting Twisted en Schouwburg Almere met Drumpatroon de Cultuurnacht Afterparty. Op het programma staat behalve diverse deejays en exposanten ook de Amerikaanse DJ Tony Touch. Toegang tot het evenement is gratis. Bekijk voor meer informatie www.stichtingtwisted.nl en www.drumpatroon.nl.

Drumpatroon – Cultuurnacht Afterparty
Zaterdag 10 september
Esplanade 10 – 1315 HT Almere
00.00 – 02.30 uur / Gratis toegang

Live: Tony Touch (USA)
DJ’s: DJ Abstract, Snef, G, Stefanovici, De D
Visuals: VJ Aineko
Expo’s: Bart Media, Paul Duck, De Goudstikkers, Demoner, Tim Pen, Olmo

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter