Don’t Forget Gaza keert terug met benefietconcertreeks   
09-03-2011
gazaklein

Don’t Forget Gaza is het grootste hiphop benefietconcert ooit in de Benelux! Bekende hiphop artiesten laten op vrijdag 22 april en vrijdag 15 mei hun stem horen om aandacht te vragen voor de humanitaire ramp in de Gazastrook. De opbrengst zal gedoneerd worden aan ‘Gaza Freedom Flotilla II’. De Antwerpse club ‘PETROL’ en de Amsterdamse ‘Melkweg’ zijn de zalen waar een Don’t Forget Gaza benefietconcert zal worden gehouden. Op de programma’s staan optredens van o.a. Pete Philly, Typhoon, Fresku, Diggy Dex en Zwart Licht.

Dat Don’t Forget Gaza een bijzonder benefietconcert is, heeft zich in 2009 al bewezen. Daarom zijn de ambities dit jaar nog groter. Hiphop artiest Manu heeft samen met Zakarija Messari de lat dit jaar hoger gelegd. In 2011 zullen er maar liefst twee benefietconcerten worden gehouden. In de Antwerpse club ‘PETROL’ zal op 22 april 2011 het eerste concert plaatsvinden. Vervolgens zal in de grote zaal van de Melkweg in Amsterdam op 15 mei het tweede benefietconcert worden gehouden.

Al het geld dat wordt ingezameld zal besteedt worden aan hulpgoederen, waaronder medicijnen en schoolmaterialen, voor de inwoners in Gaza. Momenteel is er een schrijnend tekort aan verschillende medicijnen en door de blokkade worden deze niet meer aangeleverd of doorgelaten. Meer dan de helft van de 1,5 miljoen mensen is 18 jaar of jonger. Veel van hen kunnen niet meer naar school omdat de scholen zijn vernietigd en er geen bouwmaterialen meer worden toegelaten voor de wederopbouw. Naast de scholen zijn woonwijken verwoest door de hevige bombardementen, waardoor veel mensen noodgedwongen in tenten moeten leven. Door de ‘Gaza Freedom Flotilla II’ te steunen wordt bewust gekozen voor een organisatie die zich inzet in de verbetering van de leefomstandigheden van de inwoners van de Gaza Strook.

Hiphop is altijd een stem geweest voor de onderdrukten, vandaar dat Don’t Forget Gaza breed wordt gedragen onder de hiphop artiesten. Artiesten als Pete Philly, Typhoon, Cartes & Kleine Jay, Fresku, Zwart Licht en Blaxtar zullen tijdens Don’t Forget Gaza in zowel Petro te Antwerpen als Melkweg Amsterdam voor ontzettend veel spektakel op het podium in de geest van Gaza zorgen.

Vrijdag 22 april vindt Don’t Forget Gaza plaats in Petrol te Antwerpen, gevolgd door een concert op 15 mei in de Melkweg te Amsterdam. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar en online te bestellen (www.petrolclub.be, www.melkweg.nl). Op de programma’s staan optredens van artiesten als Pete Philly, Typhoon, Fresku, Diggy Dex en Zwart Licht.

Bekijk voor kaartverkoop en meer info:
www.dontforgetgaza.com
www.nederland-gaza.nl
www.petrolclub.be
www.melkweg.nl

Don’t Forget Gaza
Datum: Vrijdag 22 april 2011
Locatie: Petrol, Antwerpen
Live: Pete Philly, Cartes & Kleine Jay, Zwart Licht, Boef En De Gelogeerde Aap, Blaxtar, Kern Koppen, GMB, Dret & Krulle, M.O. & Brakko, Gikkels, 2000Wat, Fotosynthese, Het Verzet, Fatih, Killian en Mutiara Tec
Entree: € 10,00 (vvk) / € 12,50 (deur)

Don’t Forget Gaza
Datum: Vrijdag 15 mei 2011
Locatie: Melkweg, Amsterdam
Live: Zo Moeilijk, Typhoon & A.R.T., Fresku, Diggy Dex, Salah Edin, Boef En De Gelogeerde Aap, Kern Koppen, Blaxtar, M.O. & Brakko, Gikkels, Appa, Billy, Stryder & Gaza, Nul7Negen, Serrio B.A.A.Z., Amier Papier
Entree: € 12,50 (vvk) / € 15,00 (deur)

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter