DJ Jazzy Jeff komt naar ENCORE   
28-03-2013
dj-jazzy-jeff-performing-palms-pool

De wekelijkse clubnacht ENCORE presenteert op zaterdag 20 april een live set van DJ Jazzy Jeff. ENCORE vindt elke zaterdag plaats in de Melkweg, Amsterdam.

In maart en april heeft ENCORE, de wekelijkse clubnacht van de Melkweg, verschillende internationale artiesten en DJ’s geprogrammeerd. Nadat rapper Big Sean eerder deze maand voor een uitverkochte zaal optrad, is het op zaterdag 20 april aan DJ Jazzy Jeff om Amsterdam kennis te laten maken met zijn uitmuntende live reputatie.

Jazzy Jeff staat bekend als één van de beste DJ’s ter wereld en wordt geroemd om de wijze waarop hij publieksinteractie, de nieuwste hits met bekende klassiekers én turntablism van het hoogste niveau combineert.

De carrière van de uit Philadelphia afkomstige DJ startte eind jaren ’80 toen hij de wereldkampioenschappen DJ’en won en kort hierna een duo vormde met acteur/rapper Will Smith onder de naam ‘DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince’. Ze scoorden hits met nummers als ‘Summertime’, ‘Ring my bell’ en ‘Yo home to Bel Air’. Laatstgenoemde was de titelsong van de Amerikaanse sitcom ‘The Fresh Prince of Bel-Air’, een televisieserie waarin Will Smith de hoofdrol –en Jazzy Jeff een bijrol vervulden.

In tien jaar tijd bracht het duo zes albums uit, welke allen een gouden of platina status behaalden. DJ Jazzy Jeff kreeg in 1989 als eerste hiphopartiest ooit een Grammy Award uitgereikt voor het album ‘Parants Just Don’t Understand’.

Nadat DJ Jazzy Jeff en The Fresh Prince als duo stopten, legde Jeff zich toe op produceren en werkte hij met artiesten als Jill Scott en Musiq Soulchild. DJ Jazzy Jeff maakte als soloartiest, producer en DJ naam met zijn album ‘The Magnificent’ uit 2002, gevolgd door ‘The Return of the Magnificent’ in 2007, waarop artiesten als Method Man, De La Soul en Big Daddy Kane te horen zijn.

Als club DJ tourde DJ Jazzy Jeff de hele wereld rond en bouwde hij een ijzersterke livereputatie op. Met MC Mad Skillz aan zijn zijde wist hij op zowel de grootste festivals als intieme discotheken een superstrakke liveset neer te zetten waarbij hij het publiek weet mee te nemen in een muzikale reis waarin bekende klassiekers, nieuwe hits en technische hoogstandjes de revue passeren.

Op zaterdag 20 april zal DJ Jazzy Jeff tijdens ENCORE in de Melkweg laten zien waarom hij één van de beste DJ’s ter wereld wordt genoemd.

Over ENCORE
Met het augustus 2012 gestarte ENCORE heeft Amsterdam een frisse, wekelijkse clubnacht voor liefhebbers van hiphop, R&B en verwante muziekstijlen. Tijdens ENCORE draait het om meer dan alleen feesten. ENCORE is een platform voor de subcultuur. Bij ENCORE komt het hele spectrum van hiphop en R&B voorbij; van de nieuwste releases en bekende classics tot de vergeten pareltjes, gemixt met verwante muziekstijlen als reggae, dancehall en moombahton. De wekelijkse nacht in de Melkweg bedient elke zaterdag liefhebbers van hiphop en R&B op hun wenken met een selectie van Nederlandse top DJ’s als Irwan, Jane Doe, WaxFiend, Prime, Flava, Drivah en Fullcrate.

Zaterdag 20 april opent de Melkweg haar zaal van 24.00 tot 05.00 uur voor ENCORE met DJ Jazzy Jeff.
Toegang voor het evenement bedraagt 15 euro.

20 april
DJ’s: Jazzy Jeff (USA), Prime, Waxfiend, Jane Doe
Adres: Melkweg, Lijnbaansgracht 234A, Amsterdam
Tijd: 00.00 – 05.00 uur
Entree: € 15  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter