Brainpower brengt Engelstalige single ‘People’ uit   
30-09-2011
People

Vandaag verschijnt Brainpower’s nieuwe single ‘People’ digitaal via iTunes. Het is de eerste officiële single van zijn Engelstalige album. De bijbehorende videoclip is vanaf vandaag overal te zien.

Na de release van zijn Greatest Hits Box Mijn Manier (eind 2009) en de succesvolle bijbehorende tour, heeft Brainpower niet stilgezeten. In 2010 verscheen er een reggae plaat. Daarnaast verzorgde Brainpower vele optredens in Nederland, Amerika en het Caribische gebied. Zo trad hij in Amerika o.a. op in New York en ook in de legendarische Viper Room in LA. Tevens was hij te zien in Jamaica, Curacao en gaf hij tijdens de Heineken Regatta in St Maarten een zeer goed ontvangen show weg voor een publiek van ruim 10.000 man.

Momenteel doet Brainpower optredens door heel Nederland en brengt hij regelmatig digitaal wereldwijd nieuwe tracks uit. Verder legt hij de laatste hand aan een Engelstalig album.

Deze zomer verscheen de track Light It Up al en vandaag verschijnt het volgende nummer, getiteld People. Beide tracks zijn te horen in de film Body Language.

‘People’ is een bijzondere song die de rapper na aan het hart ligt. Brainpower: ‘Het is een universeel lied dat over de mens in het algemeen gaat. Over familie, liefde, vriendschappen maar ook over dood en gemis.’ Zowel het nummer zelf als de clip voor het nummer zijn opgenomen in New York. De productie is in handen van Brainpower en hitproducer Tjeerd Oosterhuis.

‘Ik heb altijd in het Nederlands en in het Engels muziek gemaakt en zal dat blijven doen. De producenten en regisseur van de film Body Language waren super enthousiast over mijn nieuwe Engelstalige werk. De muziek en clips die ik al had, bleken goed te werken in combinatie met de film!’, aldus de rapper.

In Body Language zijn in totaal zes nieuwe tracks van de rapper te horen en Brainpower heeft tevens een bijrol. De film is vanaf 6 oktober in heel Nederland te zien in de bioscoop.

Over Brainpower
Met ontelbare awards, samenwerkingen met nationale -en internationale grootheden en meerdere gouden en platina platen geldt Brainpower niet alleen als de bestverkochte Nederlandstalige solo rapper aller tijden, maar tevens als één van de meest gewaardeerde rappers in de vaderlandse muziekgeschiedenis. Hij bracht inmiddels 8 albums, 3 DVD’s, een boek, 35 videoclips/singles en diverse zijprojecten uit. Daarnaast verzorgt Brainpower op basis van zijn uitzonderlijke ervaring en kennis veelvuldig workshops en masterclasses.

Brainpower’s nieuwe single ‘People’ is vanaf vandaag digitaal verkrijgbaar via iTunes en de betere downloadshops. De bijbehorende videoclip is te zien op het YouTube kanaal van Brainpower: www.YouTube.com/MCBrainpower

Directe link iTunes: http://itunes.apple.com/nl/album/people-single/id469243875
Directe link YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=N152WI7Kyrc

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter