Bow Wow in concert   
10-01-2011
Flyer Bow Wow Hollywood Musichall

De Amerikaanse artiest Bow Wow zal op vrijdag 4 februari een exclusief optreden geven in de Hollywood Music Hall te Rotterdam. Zaterdag 5 februari zal hij optreden in de Amsterdamse Melkweg. Kaarten voor deze avonden zijn reeds verkrijgbaar.

 Bow Wow zal binnenkort zijn achtste album ´Unratted´ releasen. De single van het album ´Aint Thinking Bout You´ verscheen eind vorig jaar. Deze hit single stond binnen één week op #1 in de hitlijst van het toonaangevende Amerikaanse muziekprogramma 106 & park. Platenmaatschappij Cash Money Records, waar ook bekende artiesten als Nicki Minaj, Drake en Lil Wayne getekend zijn, zullen het volgende album van Bow Wow uitbrengen.

Tijdens zijn optredens in Nederland zal Bow Wow zijn fans een voorproefje op het album geven, afgewisseld met bekende hits. Naast het scoren van hits als ´Take Ya Home´, ´My Baby´, ´Like You´ en ´You Can Get It All´, werkt Bow Wow hard aan een carrière als acteur. In 2010 speelde hij een prominente rol in de komedie ‘Lottery ticket’. Het wonderkind zal dit jaar te zien zijn in een nieuwe film van regisseur Tyler Perry, genaamd ‘Madea’s big happy family’.

 Aanstormend talent Bollebof, bekend van het collectief Zware Jongenz, zal op 5 februari als support act optreden bij de show van Bow Wow. Na samen te hebben gewerkt met bekende artiesten zoals Lange Frans, Gio en Jayh verschijnt eind januari Bollebof’s officiële single debuut. Momenteel is Zware Jongenz bezig met het afronden van het album ´Woorden & daden’ wat vanaf 18 februari verkrijgbaar is.

 Over Bow Wow

Shad Gregory Moss (1987),beter bekend als Bow Wow (voorheen Lil’ Bow Wow), is een Amerikaanse rapper en acteur. Op zijn vijfde begon hij met rappen onder de naam Kid Gangsta. In 1993 werd hij opgemerkt door hiphopgrootheden Snoop Dogg en Dr. Dre tijdens een optreden. Zij gaven hem de artiestennaam Lil’ Bow Wow. Dr. Dre liet hem later de openingsact van zijn optredens verzorgen en hielp hem aan een contract bij Death Row Records.

In 1998 werd hij voorgesteld aan producent Jermaine Dupri, met wie hij zijn latere albums zou opnemen. In 2000 bracht hij zijn eerste album uit, ´Beware of Dog´, wat in de VS tweemaal met platina werd onderscheiden. Bij het uitbrengen van zijn tweede album, ´Doggy Bag´, veranderde hij zijn artiestennaam in Bow Wow. Zonder de hulp van Dupri bracht hij zijn derde album, ´Unleashed´, uit.

 In 2002 maakte Bow Wow zijn debuut in filmwereld met een rol in de film ´Like Mike´. Hierna speelde hij in onder meer ´The Fast and the Furious: Tokyo Drift´. In 2005 releasede hij zijn vierde album, ´Wanted´, waarop hij opnieuw samenwerkte met Dupri. Twee nummers van het album bereikten een nummer 1-positie in de Amerikaanse R&B-hitlijst, namelijk ‘Hold You’ (met Omarion) en ‘Like You’ (met Ciara). Zijn vijfde album, ´The Price of Fame´, verscheen in 2006 waarna hij in 2007 samen met zanger Omarion het album ´Face Off´ uitgaf, gevolgd door zijn zevende album ´New Jack City II´. Bow wow zal in 2011 zijn zevende album ´Unratted´ uitbrengen . Momenteel heeft Bow Wow een contract bij het succesvolle recordlabel Cash Money Records.

Bow Wow zal op vrijdag 4 februari optreden in de Hollywood Music Hall te Rotterdam en op zaterdag 5 februari in Melkweg te Amsterdam (support act: Bollebof). Kaarten zijn verkrijgbaar via de ticketservice en bekende voorverkoopadressen. 

Meer informatie:

04-02-2011

Hollywood Music Hall

Zaal open: 22.00 uur

Adres: Delftsestraat 15, 3013 AC Rotterdam

Prijs: € 15 voorverkoop

Aan de deur: € 20

  

05-02-2011

Melkweg

Zaal open: 20.00 uur

Aanvang: 21.00 uur

Toegang: € 35 (excl. lidmaatschap)

Adres: Lijnbaansgracht 234 /A, 1017 PH Amsterdam


Zie ook:

www.1stpriority.n l

www.hmh.nl
www.melkweg.nl

www.bowwowtoday.com

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter