Blaxtar’s I Love You   
30-08-2010
Blaxtar

Vanaf vandaag is I Love You, de nieuwe videoclip van Blaxtar, online te bekijken. Het nummer is uitgebracht als tweede single van het album OZMO6:2 van de rapper. I Love You is een track met een stevige hiphopbeat, voorzien van een hard rock riff. De bijbehorende videoclip beleeft vandaag zijn primeur op website NLtracks.

Dat OZMO6:2, het derde album van Blaxtar, muzikaal meer diversiteit kent dan zijn voorgangers onderstreept de rapper met de single I Love You. De track is geproduceerd door voormalig Silkstone gitarist Frank van Essen, wat de rock getinte sound verklaard. Zangeres Calestine Hoogerwaard leverde een bijdrage aan het refrein.

De videoclip bij het nummer werd gemaakt door visueel artiest Bouba Dola. De door ‘On to the next one’ (Jay-Z) geïnspireerde video toont een aaneenschakeling van performance shots, voorzien van kunstzinnige, grafische hoogstandjes die kenmerkend zijn voor Dola’s werk.

Dit weekend speelde Blaxtar met zijn live band op de Amsterdamse Uitmarkt, alwaar overweldigend werd gereageerd op o.a. I Love You. Wie benieuwd is naar de live uitvoering van de nieuwe single –en het album OZMO6:2 kan podium Ekko te Utrecht bezoeken op 3 september.

Over Blaxtar
Het mag duidelijk zijn dat de 32- jarige Blaxtar geen nieuwkomer is. Midden jaren ’90 maakte hij samen met Rico, Sticks en zijn jongere broertje Typhoon deel uit van de Engelstalige hip-hop formatie Rudeteenz. Geschiedenis is geschreven: Rico en Sticks vormden o.a.Opgezwolle, Typhoon behoeft geen introductie en Blaxtar zelf groeide binnen enkele jaren uit tot een gerespecteerd en succesvol solo- artiest. Blaxtar heeft inmiddels een behoorlijke staat van dienst. In 2006 bracht hij zijn eerste album Ozmoses uit dat in 2008 werd opgevolgd door Chronozbaäl. Al snel draagt muziekliefhebbend Nederland hem een warm hart toe, gezien de reacties van het publiek en de prijzen die hij in de wacht sleept. De hoogstaande kwaliteit van zijn eerlijke muziek en energieke liveshow werd in 2006 voor het eerst officieel bevestigd: Blaxtar liet een pittige concurrentie achter zich en won De Grote Prijs van Nederland. In 2007 kreeg hij de Essent Award uitgereikt waar hij volgens de jury onder leiding van Jan Douwe Kroeske ‘intelligente teksten aan strakke beats koppelt’. Met een reputatie als charismatisch podiumbeest wordt hij veelvuldig gevraagd als support- act voor grote namen zoals Jay- Z, Lil’Wayne, Method Man en KRS- ONE. Op prestigieuze festivals Lowlands, Noorderslag en Parkpop laat hij een diepe indruk achter en eet het publiek uit zijn hand. Daarnaast tourde hij als vast bandlid met het succesvolle Kyteman’s Hip- Hop Orkest. Achter de schermen werkt Blaxtar hard aan het opbouwen van zijn eigen bedrijf RAEN Music. In 2008 brengt hij op dit eigen label zijn tweede album Chronozbaäl uit. In datzelfde jaar lanceert hij ook zijn eerste artiest op het label: de maatschappijkritische Manu met het album De Vloek Op De Overvloed.

Ook wordt onder de vlag van RAEN het poetry project SPOKEN in het leven geroepen. Artiesten die hieraan hebben meegewerkt zijn onder andere Typhoon, Pete Philly, Giovanca, en Jiggy Djé. Op 31 maart vond in het Amsterdamse Tuschinski theater een unieke cd presentatie plaats. Blaxtar, onder begeleiding door een live band, liet het publiek voor het eerst kennis maken met zijn derde solo album ‘OZMO6:2’. De releaseparty vond in besloten setting plaats en er was slechts ruimte voor een zeer select gezelschap.

Blaxtar’s nieuwe single I Love You is vanaf vandaag verkrijgbaar op iTunes en www.Blaxtar.com. De bijbehorende videoclip is te zien op NLtracks.nl en het RAEN Music YouTube kanaal: www.youtube.com/raenmusic

www.raen-ind.com
www.blaxtar.com

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter