Blaxtar’s 3e album   
15-03-2010
Blaxtar-Ozmo62

Na een dynamisch 2009 is het op 31 maart 2010 zover. Dan zal de release plaatsvinden van het langverwachte derde album van Blaxtar: OZMO6:2. De officiële albumpresentatie wordt een bijzondere gelegenheid gezien de locatie van de festiviteiten; het historierijke Tuschinski Theater te Amsterdam.

Ondanks Blaxtar’s werkzaamheden als oprichter van RAEN Music blijft ook het creatieve proces in zijn hoofd doorspelen wat heeft geresulteerd in zijn derde album: OZMO6:2. De plaat bevat krachtige nummers waarin maatschappijkritiek, humor, filosofie en liefde samenkomen in muzikale producties. Hoewel een experimentele sound Blaxtar niet vreemd is, wordt er ditmaal meer dan ooit geraakt aan andere muziekgenres: de essentie van pure hiphop vermengd met soulvolle akkoorden, jazzy improvisaties en harde rock riffs.

Tuschinski
De releaseparty van OZMO6:2 vindt plaats in het Amsterdamse Tuschinski Theater en belooft een zeer gedenkwaardige dag te worden. Voor het eerst in de geschiedenis van het gebouw vindt er een (hiphop) concert plaats. Geen hiphopconcert in traditionele setting met twee draaitafels en een microfoon maar met een volledige live band (bestaande uit muzikanten van o.a. Giovanca en Brainpower). Bovendien zal er gebruik worden gemaakt van het silent disco principe. Iedereen in het publiek krijgt een koptelefoon op en hoort daardoor het hele concert. De show wordt daarbij ondersteund door een imposante lichtshow die het verhaal tussen de tracks door ondersteund. Met zo veel diversiteit op het podium zal een voortdurend verrassingseffect onder de bezoekers worden gecreëerd. Kaarten voor de twee concerten (om 16.00 en 20.00 uur) zijn te reserveren via Blaxtar’s website, www.blaxtar.com of door contact op te nemen met RAEN Music.

Over Blaxtar
Het mag duidelijk zijn dat de 32- jarige Blaxtar geen nieuwkomer is. Midden jaren ’90 maakte hij samen met Rico, Sticks en zijn jongere broertje Typhoon deel uit van de Engelstalige hip-hop formatie Rudeteenz. Geschiedenis is geschreven: Rico en Sticks vormden o.a.Opgezwolle, Typhoon behoeft geen introductie en Blaxtar zelf groeide binnen enkele jaren uit tot een gerespecteerd en succesvol solo- artiest.

Blaxtar heeft inmiddels een behoorlijke staat van dienst. In 2006 bracht hij zijn eerste album Ozmoses uit dat in 2008 werd opgevolgd door Chronozbaäl. Al snel draagt muziekliefhebbend Nederland hem een warm hart toe, gezien de reacties van het publiek en de prijzen die hij in de wacht sleept.

De hoogstaande kwaliteit van zijn eerlijke muziek en energieke liveshow werd in 2006 voor het eerst officieel bevestigd: Blaxtar liet een pittige concurrentie achter zich en won De Grote Prijs van Nederland. In 2007 kreeg hij de Essent Award uitgereikt waar hij volgens de jury onder leiding van Jan Douwe Kroeske ‘intelligente teksten aan strakke beats koppelt’.

Met een reputatie als charismatisch podiumbeest wordt hij veelvuldig gevraagd als support- act voor grote namen zoals Jay- Z, Lil’Wayne, Method Man en KRS- ONE. Op prestigieuze festivals Lowlands, Noorderslag en Parkpop laat hij een diepe indruk achter en eet het publiek uit zijn hand. Daarnaast tourde hij als vast bandlid met het succesvolle Kyteman’s Hip- Hop Orkest.

Achter de schermen werkt Blaxtar hard aan het opbouwen van zijn eigen bedrijf RAEN Music. In 2008 brengt hij op dit eigen label zijn tweede album Chronozbaäl uit. In datzelfde jaar lanceert hij ook zijn eerste artiest op het label: de maatschappijkritische Manu met het album De Vloek Op De Overvloed.

Ook wordt onder de vlag van RAEN het poetry project SPOKEN in het leven geroepen. Artiesten die hieraan hebben meegewerkt zijn onder andere Typhoon,Pete Philly, Giovanca, en Jiggy Djé.
Zonder enige twijfel durven wij te stellen dat de letter ‘X’ in de naam Blaxtar symbool zal staan voor de Romeinse 10. 2010 welteverstaan.

OZMO6:2 is vanaf 2 april verkrijgbaar in de betere platenzaak en online verkrijgbaar via Blaxtar’s website en iTunes. Kaarten voor de twee concerten die plaatsvinden op 31 maart (om 16.00 en 20.00 uur) in het Tuschinski Theater zijn te reserveren via www.blaxtar.com of door contact op te nemen met RAEN Music.

31-03-2010: OZMO6:2
Tuschinski Theater

Reguliersbreestraat 26
1017 CN Amsterdam
Voorstellingen om 16.00 uur en 20.00 uur
VVK: www.blaxtar.com / RAEN Music (020 – 7890028)

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter