Blaxtar en Kern Koppen   
12-04-2010
Blaxtar & Kern Koppen

In navolging op een unieke cd presentatie zal hiphopartiest Blaxtar op zondag 18 april werk van zijn nieuwe album OZMO6:2 live ten gehore brengen in poppodium de Melkweg te Amsterdam. Ondersteund door een voltallige live band zal Blaxtar de Oude zaal delen met de Haagse hiphopformatie Kern Koppen.

Op 31 maart vond in het Amsterdamse Tuschinski theater een unieke cd presentatie plaats. Blaxtar, onder begeleiding door een live band (bestaande uit muzikanten van o.a. Giovanca en Brainpower), liet het publiek voor het eerst kennis maken met zijn derde solo album ‘OZMO6:2’. De releaseparty vond in besloten setting plaats en er was slechts ruimte voor een zeer select gezelschap.

Nog geen drie weken later vindt deze presentatie van ‘OZMO6:2’ plaats voor een groter, breder publiek. Het album bevat krachtige nummers waarin maatschappijkritiek, humor, filosofie en liefde samenkomen in muzikale producties. Hoewel een experimentele sound Blaxtar niet vreemd is, wordt er ditmaal meer dan ooit geraakt aan andere muziekgenres: de essentie van pure hiphop vermengd met soulvolle akkoorden, jazzy improvisaties en harde rock riffs.

Tijdens het concert van zondag 18 april zal niet alleen Blaxtar het podium betreden. Ook de rapgroep Kern Koppen zal onder begeleiding van een liveband optreden. Deze mannen uit Den Haag verrasten vriend en vijand met hun album EEN. Voordat zij het wisten hadden ze nieuwe stijl in het leven geroepen: Cross-over cult-rap. Hoe dit precies klinkt, zullen zij vakkundig demonstreren aan het publiek van de Melkweg.

Over Blaxtar
Het mag duidelijk zijn dat de 32- jarige Blaxtar geen nieuwkomer is. Midden jaren ’90 maakte hij samen met Rico, Sticks en zijn jongere broertje Typhoon deel uit van de Engelstalige hip-hop formatie Rudeteenz. Geschiedenis is geschreven: Rico en Sticks vormden o.a.Opgezwolle, Typhoon behoeft geen introductie en Blaxtar zelf groeide binnen enkele jaren uit tot een gerespecteerd en succesvol solo- artiest. Blaxtar heeft inmiddels een behoorlijke staat van dienst. In 2006 bracht hij zijn eerste album Ozmoses uit dat in 2008 werd opgevolgd door Chronozbaäl. Al snel draagt muziekliefhebbend Nederland hem een warm hart toe, gezien de reacties van het publiek en de prijzen die hij in de wacht sleept.

De hoogstaande kwaliteit van zijn eerlijke muziek en energieke liveshow werd in 2006 voor het eerst officieel bevestigd: Blaxtar liet een pittige concurrentie achter zich en won De Grote Prijs van Nederland. In 2007 kreeg hij de Essent Award uitgereikt waar hij volgens de jury onder leiding van Jan Douwe Kroeske ‘intelligente teksten aan strakke beats koppelt’. Met een reputatie als charismatisch podiumbeest wordt hij veelvuldig gevraagd als support- act voor grote namen zoals Jay- Z, Lil’Wayne, Method Man en KRS- ONE. Op prestigieuze festivals Lowlands, Noorderslag en Parkpop laat hij een diepe indruk achter en eet het publiek uit zijn hand. Daarnaast tourde hij als vast bandlid met het succesvolle Kyteman’s Hip- Hop Orkest.

Achter de schermen werkt Blaxtar hard aan het opbouwen van zijn eigen bedrijf RAEN Music. In 2008 brengt hij op dit eigen label zijn tweede album Chronozbaäl uit. In datzelfde jaar lanceert hij ook zijn eerste artiest op het label: de maatschappijkritische Manu met het album De Vloek Op De Overvloed. Ook wordt onder de vlag van RAEN het poetry project SPOKEN in het leven geroepen. Artiesten die hieraan hebben meegewerkt zijn onder andere Typhoon,Pete Philly, Giovanca, en Jiggy Djé. Zonder enige twijfel durven wij te stellen dat de letter ‘X’ in de naam Blaxtar symbool zal staan voor de Romeinse 10. 2010 welteverstaan.

Over Kern Koppen
Kern Koppen is een Haagse hiphopformatie bestaande uit een drietal geroutineerde creatievelingen. Ahab, Ki en Tommy 2 Times wel te verstaan. De groep is vooral eigentijds, eigenwijs en eigenzinnig. Dit weerklinkt in de muziek en vertaalt zich terug in de tekstualiteit. Kern Koppen laat zich niet makkelijk met andere bands vergelijken. Kenmerkend aan de muziek is de verfrissende combinatie van live instrumenten, platensamples en digitale effecten.
De teksten zijn vaak erg persoonlijk en eerlijk vanuit introspectie geschreven. Dit zonder te vervallen in clichés, die typerend zijn voor de huidige rapscene. Denk aan bij Kern Koppen naast hiphop aan spoken word, soundscapes, jazz en afro beat.

Blaxtar en Kern Koppen spelen op zondag 18 april in de Oude zaal van poppodium Melkweg te Amsterdam. Melkweg opent haar deuren om 20.00 uur en het optreden zal aanvangen om 21.00 uur. De entree bedraagt € 12,50 (excl. lidmaatschap). Kaarten zijn verkrijgbaar via Melkweg Amsterdam en de bekende voorverkoopadressen.

www.melkweg.nl
www.raen-ind.com
www.blaxtar.com
www.kernkoppen.com

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter