Audities ‘Classick’   
29-10-2010
classick

In november 2010 gaat het muziekproject ‘Classick’ van start. In het project komen de werelden van hiphop en klassieke muziek samen en werken getalenteerde musici en rappers uit Flevoland met het Almeers Jeugd Symfonie Orkest aan één voorstelling waarin zij hun talenten laten horen. Stichting Twisted organiseert het project en houdt op vrijdag 12 november in De Kunstlinie een auditie waaraan zowel hiphoppers als klassieke musici mee kunnen doen. Uit de deelnemers wordt een selectie gemaakt die meedoet aan ‘Classick’.


‘Classick’ is een muziek stimuleringsproject gericht op talentvolle jongeren die zich bezighouden met klassieke muziek en/of hiphop. Aan de hand van een educatief traject wordt kennis, begrip en waardering voor elkaars cultuur gecreëerd en wordt het talent van de jongeren geprikkeld en verder ontwikkeld. Dit gebeurd door middel van verschillende workshops en masterclasses van bekende professionals. Denk bijvoorbeeld aan de bekende Rotterdamse rapper Winne, docenten van de HKU of musici afkomstig uit het Holland Symfonia.

Hierna zullen de rappers en musici hun krachten en talenten bundelen en met dirigent Hans Welle en diens Almeers Jeugd Symfonie Orkest één gezamenlijke voorstelling creëren en uitvoeren. Tijdens deze voorstelling steken de musici hiphop classics in een symfonisch jasje en vertolken de hiphoppers de verhalen achter classic werken in raps. Dat klinkt als “Für Elise” in rap verteld over een klassieke variant op een bekende “J Dilla” beat.

Stichting Twisted is op zoek naar getalenteerde rappers en musici uit Flevoland die graag mee zouden willen doen aan ‘Classick. Enthousiaste talenten kunnen zichzelf tot 10 november inschrijven voor de gratis auditie van vrijdag 12 november door hun naam, telefoonnummer en motivatie te mailen naar info@stichtingtwisted.nl of zich telefonisch op te geven door te bellen met 036-7670180.

Over Stichting Twisted

Stichting Twisted is een organisatie uit Almere die zich bezighoudt met talentontwikkeling van jongeren op het gebied van cultuur en sport. Stichting Twisted biedt professionele ondersteuning en daagt jongeren uit in de ontwikkeling van hun eigen ideeën in de vorm van projecten die bijdragen aan talentontwikkeling. De stichting biedt jongeren op laagdrempelige manier de kans om hun dromen, ambities en idealen na te streven in de vorm van sociaal-maatschappelijke projecten. Deze projecten initiëren de jongeren zelf aan de hand van een door Stichting Twisted opgesteld protocol.


Vrijdag 12 november houdt Stichting Twisted onder getalenteerde rappers en musici audities voor deelname aan het muziekproject ‘Classick’. Deelname is gratis en de audities vinden vanaf 19.00 uur plaats in De Kunstlinie. Kijk voor meer informatie op www.stichtingtwisted.nl

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter