Angelo King ft. Gyptian   
01-12-2010
angelogyptian

Het Rotterdamse raptalent Angelo King pakt het groots aan en brengt zijn nieuwe single uit in samenwerking met reggaester Gyptian. Nadat Angelo en Gyptian verschillende avonden samen optraden, werd er één ding duidelijk: dit duo moet samen een nummer uit brengen. De samenwerking resulteerde in het nummer ‘All day, all night’ wat wereldwijd zal worden uitgebracht. De single is vanaf vandaag digitaal verkrijgbaar via iTunes. De bijbehorende videoclip is te zien op www.angeloking.com en het YouTube kanaal van Angelo King.

Angelo King heeft met het uitbrengen van zijn debuutsingle ‘Finally made it’ grote stappen gemaakt. Het nummer behaalde de top 3 van de XChart op radiozender FunX, vergaarde hoge rotatie op TMF Pure en klom zelfs tot de 25e plaats van de Single Top 100. Later dit jaar lekte hij een remix van Gyptian’s nummer ‘Hold Yuh’ op het internet.
Gyptian, wie bekend staat om zijn opmerkelijke kapsel (als een Egyptische farao), was begin november in ons land om optredens te verzorgen. Angelo King trad hierbij verschillende keren op als support act en kwam hier in contact met de reggaezanger. Angelo heeft geen moment getwijfeld en zijn kans gepakt. Het nummer ‘All day, all night’ wat hij opnam met Gyptian presenteert hij vandaag wereldwijd als nieuwe single. De track kent ondanks het opzwepende ritme een ontspannen groove. Over een productie van Hyplified Music vertellen de vocalisten over de vele feesten die zij bezoeken. Deze door vrouwelijk schoon bekleedde festiviteiten kennen geen eind en duren hele dagen en
nachten. De videoclip van ‘All day, all night’ is geregisseerd door Mike Static.

Gyptian heeft het afgelopen jaar grote succesen geboekt met zijn wereldhit ‘Hold Yuh’ en werd onlangs boven artiesten als Damian Marley en Vybz Kartel verkozen tijdens de MOBO awards in Liverpool. Hier won hij de award voor ‘Best reggea act’ van 2010. Niet eerder werkte een Nederlandse artiest met Gyptian samen. De single zal internationaal worden uitgebracht met een focus op Zuid-Amerika en Nederland.

Over Angelo King
De jonge Rotterdamse rapper Angelo King (1991) heeft in 2010 voorzichtig zijn eerste stappen in de muziekindustrie gezet. Voor hij zo ver was, heeft hij echter al jarenlang van dichtbij mogen meekijken in de keuken van succesvolle artiesten als Postmen, Uniq en E-Life. De Engelstalige Angelo heeft zijn eigen platenmaatschappij ‘d Newborn Entertainment opgericht om geheel zelfstandig te kunnen opereren en bracht begin dit jaar zijn eerste videoclip uit. Het nummer ‘Hustlin’, een samenwerking met de Amerikaanse groep New Kingston (vaste band van reggaesensatie Collie Buddz), zorgde voor naamsbekendheid binnen de urban community. De daaropvolgende single, Finally made it, geproduceerd door het uit New York afkomstige producercollectief Fiyah House (bekend van werk voor o.a. The Diplomats, Fabolous en Young Jeezy) heeft deuren geopend voor Angelo King. De bijbehorende videoclip heeft wekenlang hoge rotatie gekregen op TMF Pure, behaalde de derde plaats van de FunX XCharts en zorgde voor een notering (#25) in de Single Top 100, Het leverde in binnen -en buitenland aandacht op. Zo verzorgde de Rotterdammer het voorprogramma van de Amerikaanse R&B artiest Trey Songz in een uitverkochte Heineken Music Hall, trad hij op tijdens het Zomercarnaval en benaderde de hitproducer Ryan Leslie hem voor een samenwerking.
In 2011 staan een single, EP en album op de planning. Op laatstgenoemde release zullen gastbijdrages worden geleverd door gerenommeerde artiesten uit binnen -en buitenland.

De single ‘All day all night’ is vanaf vandaag te koop in iTunes en andere bekende downloadshops. De bijbehorende clip is te zien op de website van Angelo King, www.angeloking.com, en het YouTube kanaal van Angelo King.

Bekijk ook: www.angeloking.com / www.youtube.com/angelokingmusic
Directe link: http://www.youtube.com/watch?v=SI1P96eqiGw

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter