Amsterdam Reggae Festival pakt groots uit met Outdoor editie   
27-05-2011
ARF-pre-flyer

Op zondag 31 juli vindt op de NDSM-werf het Amsterdam Reggae Festival Outdoor plaats. Deze vierde editie van het festival zal de boeken in gaan als de meest gevarieerde reggae line-up die in Amsterdam heeft plaats gevonden. Op verschillende podia zullen artiesten als Gentleman, Midnite, Junior Kelly, The Skatelites, Ken Boothe, Romain Virgo, Third World, Lutan Fyah en Ziggi Recado een optreden verzorgen. Kaarten voor het festival zijn nu verkrijgbaar op www.seetickets.nl

Na twee uitverkochte edities in de Heineken Music Hall en een uitstapje naar de Ahoy in Rotterdam onder de noemer Rotterdam Reggae Festival keert het succesvolle reggae festival terug naar Amsterdam. Deze keer voor een outdoor editie in hartje zomer. Naast het hoofdpodium waar internationale reggae namen als Gentleman, Midnite, Junior Kelly, The Skatelites en Ziggi Recado zullen optreden, is er ook een Jamrock Area waar de top van de Nederlandse reggae zich verzameld. Het volledige programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

MAINSTAGE
De uit Duitsland afkomstige Gentleman is met zeven albums op zijn naam een van de grootste Europese reggae sterren. Zijn muziek is een mix van roots, ragga en toasting. Hij werkte o.a. samen met Morgan Heritage, Tony Rebel, Anthony B en Barrington Levy.
Rootsreggaeband Midnite uit het Caraïbische Saint Croix zal tevens het podium betreden. De laatste jaren wordt Midnite vooral geassocieerd met zanger Vaughn Benjamin.
Junior Kelly staat bekend om zijn teksten met betrekking tot sociale ongelijkheden. In 2000 werd hij opgepikt in Europa met zijn singel ‘Love So Nice’. Deze bereikte in Jamaica ook al snel de eerste plek in de charts. Hierna volgden nog twee albums en vele festival shows.

Het in 1964 opgerichte The Skatelites was de vaste begeleidingsband van Studio One in Jamaica en speelde onder andere tracks in van Bob Marley en Prince Buster. Ze brachten ook eigen instrumentaal werk uit en zijn medeverantwoordelijk voor de bekendheid van Jamaicaanse muziek in Europa. Ziggi Recado tourde Europa door met Gentleman en bracht diverse albums uit. In april bracht hij zijn nieuwe album ‘Ziggi Recado’ uit als eerste Europeaan op VP Records.

Ken Boothe heeft sinds de jaren ’60 meer dan 21 albums op zijn naam uitgebracht. Zijn grootste succes had hij met ‘Everything I Own’, ‘Crying Over You’ en de re-make van ‘Train Is Coming’ met Shaggy die diende als soundtrack van de film ‘Money Train’ uit 1995.

In 2007 won Romain Virgo op 17 jarige leeftijd de Jamaicaanse talentenjacht Digicel Rising Stars. Hierop volgden verschillende singles en in 2010 een debuut album op VP Records. Eind vorig jaar toerde hij met Capleton en Munga door de VS.
De door soul en funk beïnvloedde Jamaicaanse reggaeband Third World werd in 1973 opgericht. Ze zijn bekend van hits als ‘Now That We Found Love’ en ’96 degrees in the shade’. Hoewel de samenstelling van de band wisselt treden ze regelmatig op.

Zanger Lutan Fyah begon zijn carrière als protegé van Buju Banton en brengt sinds 2004 met behoorlijke regelmaat albums uit. In 2009 verschenen maar liefst vier platen. De artiest staat bekend om de hiphop en dubstep invloeden in zijn muziek.

JAMROCK AREA
Jamrock is het grootste dancehall platform van Europa. In de Jamrock Area kunnen bezoekers los gaan op een DJ sets van het Jamrock Soundsystem en live optredens van diverse topartiesten uit binnen –en buitenland. Het volledige programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

ROOTS CORNER
De Roots Corner zorgt voor een gegarandeerd feestje diverse internationale top-DJ’s. Dit programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

Zondag 31 juli vindt het Rotterdam Reggae Festival, met live optredens van o.a.
Gentleman, Midnite, Junior Kelly, The Skatelites en Ziggi Recado, plaats op de NSDM werf te Amsterdam. Kaarten zijn verkrijgbaar via seetickets.nl en de bekende voorverkoopadressen.

Meer informatie:

http://www.1stpriority.nl

http://www.seetickets.nl

http://www.amsterdamreggaefestival.com

31-07-2011
Amsterdam Reggae Festival Outdoor 2011
Live:
Mainstage: Gentleman, Midnite, Junior Kelly, The Skatelites, Ziggi Recado, Ken Boothe, Romain Virgo, Third World, Royal Roots, Lutan Fyah
Jamrock Area: Jamrock Soundsystem, line up volgt.
Roots Corner: Line up volgt.

NDSM-werf
Aanvang: 13:00 uur
Einde: 23:00 uur
Adres: Neveritaweg 61, 1033 AC, Amsterdam
Prijs vvk: €35,00
VVK: www.seetickets.nl

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter