Amsterdam Hiphop Festival trapt groots af in juli   
07-07-2011
bgg

Op zaterdag 30 juli vindt op de NDSM-werf het Amsterdam Hiphop Festival plaats.
Het is de eerste editie van het grootste outdoor hiphop festival wat de hoofdstad kent. Op het hoofdpodium zullen artiesten als Redman, EPMD, Onyx, Jeru Da Damaja, Tha Alkoholiks, Paris, Lords of the Underground, The Beatnuts en Zwart Licht optredens verzorgen. Topacts van eigen bodem worden vertegenwoordigd op het 101Barz podium met artiesten als Hef, Nouveau Riche, Dret & Krulle, Kraantje Pappie, Zware Jongenz, Skinto, Freez, Rbdjan & Rockz, Hydro Boyz, Adje, B.A.N.G., Goodfellas en Gers Pardoel. Kaarten voor het festival zijn nu verkrijgbaar op www.seetickets.nl

Tijdens de eerste editie van Amsterdams grootste outdoor festival in het hiphopgenre, pakt de organisatie uit met een gevarieerd programma. In de voorlopige line-up zijn zowel internationale sterren als succesvolle acts van eigen bodem te vinden. Naast Amerikaanse hiphophelden als Redman, EPMD en Jeru Da Damaja, staat Nederland’s trots in de vorm van o.a. Zwart Licht. Het volledige programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

MAINSTAGE
Maar liefst vijftien topacts uit binnen –en buitenland zullen een optreden verzorgen op het hoofdpodium.

Redman heeft zijn sporen eind jaren negentig al dubbel en dwars verdiend. De rapper zorgt al jaren voor magistraal vuurwerk dat creatief al enorm geslaagd is, maar ook commercieel hoge ogen gooit. De MC weet elk podium in vuur en vlam te zetten en staat bekend om zijn sterke live reputatie. Datzelfde geldt voor de groep Onyx, bestaande uit Sticky Fingaz, Suavé en Fredro Starr, wie in ’93 een grote hit scoorden met het nummer ‘Slam’. Het uit New York afkomstige trio staat garant voor keiharde underground rap. EPMD staat voor ‘Erick and Parrish Making Dollars’ met emcees Erick Sermon en Parrish Smith en DJ Scratch.EPMD bestaat in 2011 een kwarteeuw en is bekend van hits als ‘The Joint’.

Tha Alkoholiks brachten hun eerste album uit in 1993 en touren sinds kort weer in volledige bezetting. Jeru The Damaja bracht zijn debuutalbum ‘The Sun Rises In The East’ uit in 1994, met hierop de grote hit ‘Come clean’. Vier jaar eerder bracht undergroundveteraan Paris zijn klassieker ‘The Devil Made Me Do It’ op de markt. Lords of the Underground vierden hun grootste successen in de jaren ’90. Dat geldt ook voor The Beatnuts wie mede dankzij hun opzwepende beats hits scoorden als ‘Off the books’. Ondanks dat zijn zij klaar om een spetterend optreden te verzorgen tijdens het Amsterdam Hiphop Festival. Uit eigen land staat Zwart Licht garant voor een energieke show.

Tijdens het festival zullen diverse legendarische artiesten een gastoptreden verzorgen. Het aanvullende programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

OVERIG
Naast het hoofdpodium zal 101 Barz een eigen podium invullen met diverse artiesten van eigen bodem. Presentator Rotjoch zal het programma vakkundig aan elkaar praten. Op dit programma staan acts als Hef, Gers Pardoel, Zware JongenZ, Skinto, Freez, Kraantje Pappie, Nouveau Riche, Hydro Boyz, Adje (en de Sloddervos Gang), Dret & Krulle, B.A.N.G., Rbdjan & Rockz en Goodfellas. Tussen de optredens door verzorgen DJ MBA en DJ Drivah voor de betere hiphoptracks.

Verder zal Bassline (Old School) de dansvloer voorzien van de beste oldschool tracks. Boss is één van de succesvolste en langst lopende clubavonden van Amsterdam en Nederland en heeft zijn thuisbasis in poptempel Paradiso. Onder leiding van het vaste team DJ’s Mr Speak, Chocomel en Switch en hosts Mc Fit en Mc Aries is het de hele avond genieten van de beste old school hiphop en R&B en nog veel meer.

Ook zal de legendarische Rock Steady Crew de Breakdance Area vullen met de beste dansers uit binnen –en buitenland. In een speciale Skate Area demonstreren Nederland’s beste proskaters hun kunsten en de scherpste freestylers tonen hun skills in diverse Punch Out Battles.

Zaterdag 30 juli vindt het Amsterdam Hiphop Festival, met live optredens van o.a.
Redman, EPMD, Onyx en Zwart Licht plaats op de NSDM werf te Amsterdam. Kaarten zijn verkrijgbaar via seetickets.nl en de bekende voorverkoopadressen.

Meer informatie:
http://www.1stpriority.nl
http://www.seetickets.nl
http://www.amsterdamhiphopfestival.com

NDSM-werf
Aanvang: 13:00 uur
Einde: 23:00 uur
Adres: Neveritaweg 61, 1033 AC, Amsterdam Noord
Prijs vvk: € 29,50
VVK: www.seetickets.nl

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter