AlteRego & Baldylox bieden spoedeisende hulp   
17-04-2012
AlteRego-&-Baldylox-The-E.R.-Sessions_Voor_Itunes

Vrijdag 27 april verschijnt het album ‘The E.R. Sessions’ van AlteRego & Baldylox. Het Amsterdamse duo brengt hun derde studio album uit via hun eigen label Pacemaker Music.

Dat AlteRego & Baldylox niet stil zitten, mag duidelijk zijn. Het tweetal levert met ‘The E.R. Sessions’ hun derde album in twee jaar tijd af en bracht daarnaast diverse EP’s en singles uit. Het nummer ‘Ýou’ leverde een bescheiden hit op, de mannen verzorgen wekelijks een item op WildFM en hun muziek was te horen in televisieseries als ‘Van God Los’ en ‘Flikken Maastricht’.

Op ‘The E.R. Sessions’ keren AlteRego & Baldylox terug naar hun roots: Engelstalige hiphop. De plaat telt elf nummers, allen volledig zelf geproduceerd door het duo. Met de balans tussen leven en dood als rode draad door het album, bewegen de twee MC’s zich over electronische beats vol ratelende hi-hats en dreunende claps.

Op ‘In a trance’ wordt het ‘Sensation White 2000 Anthem’ gebruikt als basis voor een pakkende popsingle, terwijl het clubby ‘Run’ en ‘Who got bounce’ een andere kant van de heren belicht. De eerste single van het album, ‘Live now’, staat in het teken van genieten van het leven.

Over AlteRego & Baldylox
AlteRego & Baldylox bestaat uit Matthijs de Ronden en Lodewijk Martens. De twee vrienden leren elkaar 15 jaar geleden kennen tijdens een muziekavond op school en vormen in die tijd de hiphop groep Dutch Cream met Salah Edin (Top Notch) en Q-Bah (FunX). In deze samenstelling treden ze veelvuldig op. Na deze periode besluiten de Ronden en Martens een aantal jaren achter de schermen te werken als songwriter, producer en publisher ,maar als het in 2010 begint te kriebelen en vormen ze samen AlteRego & Baldylox.

In deze hoedanigheid brengen ze in 2010 het album ‘Uppers & Downers’ uit gevolgd door de EP ‘Bag of bangers’. Met hun zeer gevarieerde muziekstijl die het best te omschrijven is als ”melodische hiphop met een bite” wordt de titeltrack geselecteerd voor de dertiende ‘Hollandse Nieuwe’ verzamelaar van VPRO’s 3voor12.

In 2011 bracht het productieve duo negen keer achter elkaar wekelijks een track uit. De gratis promotracks werden op 29 april gebundeld op de EP ‘#NOPROMO’ die tegelijkertijd verscheen met de videoclip van het nummer ‘H2O’. Een maand later verscheen de eerste single van het mini-album ‘The Goodiebag’ . De track –en videoclip ‘You’ (ft Sigourney, bekend van SYTYCD en de film Body Language) ontsnapte niet aan de aandacht van o.a. MTV, TMF, Nickelodeon, Slam FM, WildFM. Juize FM, 3voor12 en 3FM’s Giel Beelen. Het nummer belandde in de top 10 van de FunX charts nadat de zender het nummer eerder tot ‘de DiXte’ had uitgeroepen.

Sinds oktober 2011 hebben AlteRego & Baldylox een wekelijks item op WildFM, waar zij elke week live hun bewerking van “de Wildste” laten horen. Tracks van de ‘#NOPROMO’ en ‘Bag of bangers’ EP zijn recentelijk gebruikt in televisieseries als ‘Flikken Maastricht’ en ‘Van God Los’.

‘The E.R. Sessions’ van AlteRego & Baldylox is vanaf 27 april verkrijgbaar via o.a. iTunes. De eerste single ‘Live now’ is momenteel verkrijgbaar via alle downloadshops.

Videoclip ‘Live now’: http://youtu.be/HsHVddkbIjU
Meer info: http://alteregobaldylox.virb.com

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn