Ali B Geeft Antwoord   
07-09-2011
aliantwoord

Mede door zijn televisieprogramma ‘Op Volle Toeren’* staat Ali B volop inde belangstelling. Bijna dagelijks wordt hij door de media gebeld met de vraag of hij wil reageren op de actualiteiten van de dag. Tot op heden hield hij zijn lippen stijf op elkaar. Maar dat is nu voorbij. In zijn nieuwe voorstelling geeft Ali B antwoord op alle vragen die hem worden gesteld en vooral die hij zichzelf stelt. Eerlijk, ongezouten en met de humor die zijn mening nog eens onderstreept. Om de waarheid mag gelachen worden, als je hem maar serieus neemt.

In juli en augustus presenteerde Ali B zijn nieuwe werk voor het eerst op De Parade (Rotterdam, Utrecht, Amsterdam), nu gevolgd door een serie try-outs, te beginnen op 17 september in zijn woonplaats Almere. Op zaterdag 22 oktober is de première van ‘Ali B geeft antwoord’ in de Leidse Schouwburg.

Van jongs af aan voelt Ali B de noodzaak zijn visie te delen met anderen. Het theater is voor hem het ultieme medium. Via muziek, met humor en sketches kan hij zijn verhaal op een interactieve manier delen met het publiek. Met de voorstelling ‘Ali B vertelt het leven van de straat’ uit 2004 nam hij zijn publiek mee naar de multiculturele straten van Amsterdam. Hij vertelde het verhaal van een grote groep jongeren die opgroeien in een achterstandswijk. Zijn tweede voorstelling ‘Wie Ali zegt moet B zeggen’ liet de persoon achter de rapper zien. Hoe hij van straatschoffie een beroemdheid werd, wat dit met hem en zijn omgeving deed. Dat zijn problemen niet veel verschillen met die van anderen en hoe hij daar mee omgaat.

Ali B geniet intens van het gemêleerde theaterpubliek. De ontlading die plaats vindt in het theater door de spanning tussen de diversiteit van bezoekers vindt Ali magisch. Hoe verschillend we ook zijn: muziek en humor zijn universeel.

* Eervolle vermelding Nipkow-prijs 2011

Ali B’s nieuwe theatervoorstelling ‘Ali B geeft antwoord’ is vanaf 17 september 2011 tot en met 31 januari 2012 te zien in diverse theaters in heel Nederland. Kaarten voor de voorstelling zijn reeds verkrijgbaar in de voorverkoop.

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter