Ali B gecast voor Sprookjesboom de Film   
06-10-2011
Ali B © Sven Hoogerhuis - All Access

Ali B gaat een stem inspreken voor de eerste bioscoopfilm van de Efteling. In Spookjesboom de film leent hij zijn stem voor het nieuwe personage de IJsfakir. Naast de rapper spreekt ook de wereldberoemde DJ Armin van Buuren een stem in, zijnde Kabouter Kluns en de IJsdraak. De sprookjesfilm is vanaf 22 februari 2012 te zien in de bioscoop.

Armin van Buuren: “Misschien dat niemand dit van een DJ als ik verwacht, maar dit is al heel lang al een grote droom van me. Ik ben altijd veel bezig met stemmen op de radio en bovendien groot liefhebber van films en tekenfilms. Dit is een hele leuke kans, en des te leuker omdat ik net vader ben geworden.“

Ali B: ‘Mijn kinderen zullen het later geweldig vinden dat papa te horen is in deze film!’

In de 70 minuten durende Sprookjesboom de Film belanden Roodkapje, Wolf, Assepoester, Reus en Klein Duimpje uit het Sprookjesbos ongewild in het onbekende Winterland. Ze willen terug naar huis, maar daarvoor moeten ze eerst vijf kristallen vinden. Tijdens deze zoektocht worden de bewoners flink tegengewerkt door Heks .

Sprookjesboom de Film is de eerste lange motion capture animatiefilm van Nederlandse bodem en is gebaseerd op de succesvolle televisieserie die momenteel wordt uitgezonden bij RTL8. Hans Walther neemt de regie van de animatiefilm op zich. Het script komt van Jimmy Simons, Dirk Nielandt en Tingue Dongelmans. De film wordt geproduceerd door de Efteling in coproductie met Motek Entertainment.

Independent Films brengt Sprookjesboom de Film in Februari 2012 uit in de Nederlandse en Belgische bioscopen.

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter