Olivier Bangi vertelt het verhaal van tienermoeder Bibi   
04-04-2011
bibi

Olivier Bangi brengt vandaag zijn single ´Bibi´ uit. Het nummer is de titelsong van het gelijknamige theaterstuk over tienermoeders, een initiatief van Olivier Bangi. De single is vanaf vandaag verkrijgbaar via iTunes en de bijbehorende clip is te zien op www.tienermoederbibi.nl.

Rapper –en professioneel bokser Olivier Bangi heeft het initiatief genomen om een theaterproductie over tienermoeders te organiseren. Dit doet hij met behulp van regisseuse Marjan Oostrum, choreograaf Segun Adegite en jongerenwerkers van YFC ‘The Mall’ in Almere. De educatieve voorstelling wordt gespeeld door jongeren uit ‘The Mall’ en zal voor de zomer in première gaan in Almere. Na deze uitvoering zal ‘Bibi’ worden vertolkt op diverse scholen.

De bijbehorende titelsong is de tweede single van het album ‘Mwana Ya Afrika’ wat Olivier Bangi later dit jaar zal uitbrengen. Het album bestaat uit zowel Nederlandstalige hiphop als Afrikaanse nummers, waaronder de eerder verschenen single ‘Coupe Decale’.

De single ‘Bibi’ is geproduceerd door Brownie Dutch (bekend van ‘Ali B op Volle Touren’) en bevat een vocale bijdrage van zangeres Jazzlin. De opbrengsten van het nummer komen ten goede aan SOS Kinderdorpen. SOS Kinderdorpen zorgt er voor dat kinderen die er alleen voor staan kunnen opgroeien in een liefdevol gezin.

Over Olivier Bangi
De artiest Olivier Bangi is geboren en getogen in de Democratische Republiek Congo. Op jonge leeftijd is hij op de straten van de Congolese hoofdstad (Kinshasa) met muziek in aanraking gekomen. Op zijn tiende vormt Olivier samen met een aantal vriendjes uit zijn buurt een bandje. Wanneer Olivier twaalf jaar is komt hij bij zijn moeder in Nederland wonen.
In Nederland maakt hij kennis met hiphop, geïnspireerd door artiesten als Nas begon hij zich steeds meer te verdiepen in het genre. Olivier is vijftien jaar wanneer hij samen met drie vrienden een rapgroep genaamd Blaque Flamez vormt. Op zijn achttiende neemt Olivier zijn eerste solo materiaal op. Op zijn eerste solo tracks krijgt hij veel positieve reacties en hieruit volgen meer nummers en de mixtape ‘Na Regen Komt Zonneschijn’. De hele tape wordt geproduceerd door Brownie Dutch. Olivier’s achtergrond is een bron van inspiratie en hij maakt behalve Nederlandstalige hiphop ook Afrikaans-Franstalige dansmuziek.

Naast muziek heeft Olivier een tweede grote passie: boksen. Hij is met de boksport in aanraking gekomen door een vriend die een kickboksschool in de buurt had geopend. Hier heeft Olivier zijn eerste bokstechnieken geleerd. Na een aantal boksscholen in Amsterdam te hebben bezocht kwam hij terecht bij de bekende boksschool ‘Albert Cuyp’. Kort na de eerste trainingen mocht Olivier al officiële wedstrijden boksen. Na hard te hebben geknokt wist hij zijn eerste bokswedstrijd te winnen. Sindsdien is Olivier spreekwoordelijk verslaafd geraakt aan de sport. Olivier komt momenteel uit in de A-Klasse, het hoogste niveau van het amateurboksen wereldwijd. Na een indrukwekkende amateurcarrière gaat Olivier na de zomer van 2011 het profcircuit in.

Olivier Bangi’s nieuwe single ´Bibi´ is vanaf vandaag verkrijgbaar via de downloadshop van iTunes. De bijbehorende clip is te zien op www.tienermoederbibi.nl.

Het project ‘Bibi’ wordt mede mogelijk gemaakt door:
GGD Flevoland, JIP Almere, YFC The Mall, Youth In Action, Pakoenja, Kipawa Media Entertainment

Zie ook:
http://itunes.apple.com/nl/artist/olivier-bangi/id368701578
http://www.tienermoederbibi.nl
http://www.kipawa-mediaentertainment.nl

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter