Ziggi Recado’s derde studioalbum verschijnt 15 april   
25-03-2011
Ziggi-Recado-Album-Cover-490x490

Op vrijdag 15 april verschijnt ‘ZIGGI RECADO’, het derde studioalbum van reggaezanger Ziggi Recado. Nederlands grootste exportproduct in het genre brengt zijn nieuwe plaat uit onder de vlag van Rock ’N Vibes in samenwerking met VP Records, ’s werelds grootste reggaelabel, en PIAS.

Na zich enkele maanden terug te hebben getrokken in de studio is Nederlands grootste reggae-exportproduct terug met een nieuw album. Ziggi Recado zal op 15 april zijn derde album uitbrengen onder de vlag van Rock ‘ N Vibes in samenwerking met VP Records/Greensleeves en PIAS. Van het ‘selftitled’ album is de single ‘Get out’ reeds verschenen.

Met ‘Get out’ als voorbode heeft Ziggi Recado zichzelf op het nieuwe album opnieuw uitgevonden. Op het album staan de traditionele reggae nummers (zoals ‘Jah Alone’, ‘Mary’) naast reggaetracks met pop –en rock invloeden (‘Get Out’, ‘New day’, ‘Time for greatness’) in een geheel eigentijds jasje. Opvallend is dat Ziggi Recado het grootste gedeelte van het album zelf heeft geproduceerd met zijn Renaissance Band. Aan ‘ZIGGI RECADO’ werkten behalve internationale sterren als Omar Perry, Tippa Irie en Etana ook talenten van eigen bodem zoals Pete Philly, Maikal X, Royston Williams en Mr Probz.

Het album wat op 15 april verschijnt, vormt aanleiding voor de daaropvolgende ‘Green Tour’ waarin Ziggi Recado, vergezeld door The Renaissance Band, tourt langs nationale én internationale poppodia en festivals. Tijdens de tournee gaat de zanger samen met partner The Bulldog™ zo groen mogelijk te werk, en zal deze boodschap zoveel mogelijk naar buiten dragen. BNN’s online platform State Magazine registreerde de aanloop naar de release en de tour die op 15 april wordt afgetrapt in de Melkweg te Amsterdam. ‘The Green Soap’ is vanaf 1 april te zien op www.statemagazine.nl.
ZIGGI RECADO: ‘The Green Tour’ is powered by The Bulldog™.

Over Ziggi Recado
Met spetterende optredens op de belangrijkste Europese festivals en podia zoals Roskilde (Denemarken), Coleur Cafe (Belgie), Cabaret Sauvage (Frankrijk), Lowlands, Paaspop, Zwarte Cross, Breda Barst (Nederland) en nog vele anderen, heeft Ziggi Recado laten zien dat hij behoort tot de absolute top van de Europese (reggae) acts. Met de release van zijn 3e ‘self titled’ album ‘ZIGGI RECADO’ bewijst de artiest wederom een goede songwriter te zijn, maar ook een creatieve en innovatieve producer.

De jonge Ricardo Blijden groeide op op het Caribische eiland St. Eustatius met de Engelse voertaal, waar hij grootgebracht werd door zijn oma en opa die hem de bijnaam Ziggi gaven. In 2001 arriveerde Ziggi Recado in Nederland voor studie doeleinden. Het was in die tijd dat hij geïntroduceerd werd aan Mr Rude, de eigenaar van een onafhankelijk platenlabel genaamd Rock ‘ N Vibes Entertainment. Chillen in de studio veranderde al gauw in een professionele muziek carrière voor Ziggi Recado.
In Februari 2006 werd Ziggi Recado’s debuut album ‘So Much Reasons’ uitgebracht. Het album ontving louter goede kritieken en leverde maar liefst 5 awards op waaronder een Essent Award, BNN Urban Award (Best Album en Best Live Act) en PP2G Awards (Best Artist en Best Album). Het nummer ‘Blaze It’ op de Come Around riddim heeft een grote internationale impact gehad en stond weken #1 in de officiële Duitse Reggae charts.
2007 werd door Ziggi Recado en The Renaissance band groots afgesloten als vaste support act van de Duitse reggae grootheid Gentleman op de Another Intensity European Tour 2007 , de allergrootste reggaetour van dat jaar.
Door vanaf zijn tweede album ‘In Transit’ de samenwerking met VP Records/Greensleeves aan te gaan, schrijft Ziggi Recado muzikale geschiedenis door de eerste Europese act te zijn waar ’s werelds grootste reggae label mee samenwerkt. In 2010 voegde Ziggi zijn echte naam Recado toe. Deze toevoeging ging gepaard met de release van de EP ‘Same Difference introducing ZIGGI RECADO’. Met zijn derde album, ‘ZIGGI RECADO’, laat de artiest zien dat hij een blijver is en zijn muziek naar een hoger niveau kan tillen.

Bekijk voor meer informatie:
www.ziggirecado.com – www.rocknvibes.com – www.pias.nl – www.vprecords.com

Tracklist:
1. Ziggi Recado – Get Out
2. Ziggi Recado – New Day
3. Ziggi Recado – Mary
4. Ziggi Recado – My Everything
5. Ziggi Recado – Still Wandering
6. Ziggi Recado Feat Pete Philly – Prostitute / Crack Head
7. Ziggi Recado Feat Maikal X – This Year
8. Ziggi Recado – Can’t Stop Me Now
9. Ziggi Recado Feat Etana – All My Life
10. Ziggi Recado – Real Talk
11. Ziggi Recado Feat Mr. Probz – Time For Greatness
12. Ziggi Recado Feat Royston Williams – Away From Home
13. Ziggi Recado Feat Tippa Irie & Omar Perry – Jah Alone
14. Ziggi Recado – Pretender

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter