‘Classick’ verenigt werelden hiphop en klassiek   
20-05-2011
classick-front

Op donderdag 23 juni zal het muziekproject ‘Classick’ een eenmalig concert geven in Schouwburg Almere. In het project van Stichting Twisted komen de werelden van hiphop en klassieke muziek samen en werken getalenteerde musici en rappers uit Flevoland met het Almeers Jeugd Symfonie Orkest aan één voorstelling waarin zij hun talenten laten horen.

Classick’ is een muziekstimuleringsproject gericht op talentvolle jongeren die zich bezighouden met klassieke muziek en/of hiphop. Aan de hand van een educatief traject is sinds november 2010 wekelijks kennis, begrip en waardering voor elkaars cultuur gecreëerd en het talent van de geselecteerde jongeren geprikkeld en verder ontwikkeld aan de hand van masterclasses van bekende professionals. Zo werkten de jongeren met rapper Blaxtar uit Kyteman’s Hiphop Orkest en violiste Mirella Pirskanen van het Holland Symfonia. Geïnspireerd door deze lessen hebben de rappers en musici een nieuw repertoire gecreëerd en in deze samenstelling diverse promotionele optredens gedaan, waaronder op het Bevrijdingsfestival Flevoland.

Vervolgens hebben de deelnemende jongeren hun krachten en talenten gebundeld met dirigent Hans Welle en diens 90 musici van het Almeers Jeugd Symfonie Orkest om één gezamenlijke voorstelling te creëren. Dat klinkt als symfonische versies van beats van rapiconen als Dr Dre, A Tribe Called Quest en Busta Rhymes, waarover de verhalen achter composities van Mozart, Bach en Beethoven worden vertolkt in rap. Dit afgewisseld met klassiek repertoire van het AJSO en nieuwe nummers van de deelnemers.

Deze voorstelling met een unieke combinatie van hiphop en klassieke muziek zal op donderdag 23 juni eenmalig worden uitgevoerd in de grote zaal van Schouwburg Almere. Kaarten kosten € 12,00 en zijn te reserveren via Schouwburg Almere door te bellen met 036-8455555. De schouwburg opent haar deuren om 19.30 uur, de voorstelling begint om 20.30 uur.

Over Stichting Twisted
Stichting Twisted is een organisatie uit Almere die zich bezighoudt met talentontwikkeling van jongeren op het gebied van cultuur en sport. Stichting Twisted biedt professionele ondersteuning en daagt jongeren uit in de ontwikkeling van hun eigen ideeën in de vorm van projecten die bijdragen aan talentontwikkeling. De stichting biedt jongeren op laagdrempelige manier de kans om hun dromen, ambities en idealen na te streven in de vorm van sociaal-maatschappelijke projecten. Deze projecten initiëren de jongeren zelf aan de hand van een door Stichting Twisted opgesteld protocol.

Donderdag 23 juni speelt ‘Classick’ i.s.m. het Almeers Jeugd Symfonie Orkest in Schouwburg Almere. Kaarten a € 12 zijn te reserveren bij Schouwburg Almere. De voorstelling start om 20.30 uur.

Bekijk voor meer informatie:
www.classick-project.nl
www.stichtingtwisted.nl
www.schouwburgalmere.nl
www.ajso.nl

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn

Laat hier een reactie achter